TAXICHAUFFÖR = UNIVERSALGENIAtt vara taxichaufför är nästan som att vara präst - ett kall, närapå en livsstil, man lever sig in i rollen som en perfekt serviceminded individ som bara älskar att få betjäna kunderna.


De allra flesta kunderna - mer än 99 av hundra är mycket trevliga eller åtminstone väldigt korrekta i kontakten med "sin" taxiförare. Nästan aldrig riktigt otrevliga människor som stiger in i min taxi.

Det löses världsproblem i parti och minut under väldigt många taxiresor, man får agera psykolog när pojk/ flickvännen gjort slut, man blir helt plötsligt doktor när någon har skurit sig i tummen och behöver åka till akuten, nästa sekund är man discjockey som förväntas servera supermusik från en anläggning som står i en klass för sig :), ena sekunden är man snygg som en filmstjärna, nästa är man inte vatten värd... hehee.

Allt detta och mycket mer skall man motsvara som taxiförare vilket kan vara ganska så svårt. Ytterligare exempel på "kraven" som ställs på oss är att vi i varje sekund under en resa skall kunna bemöta kunden på dennes nivå alldeles oavsett om vi kör en kärnfysiker eller en städtant. Rörligt intellekt kallas det visst för och har du den egenskapen som taxiförare är du naturligtvis guld värd.

Att du själv är ledsen då din flickvän lämnat dig eller tvär för att du inte sovit ordentligt... det lämnar vi därhän tillfälligt, tänkte återkomma till att även vi som arbetar som universalgenier har känslor.

Jag föredrar nog att diskutera verkligheten med kärnfysikern eller politikern ty städtanten har alldeles för nära kontakt med verkligheten för att det  ska bli diskussion. Vi bara håller med varann.

All denna kontakt med människor utav absolut alla de slag bara älskar jag!

Det är så mångfacetterat, så fullständigt oförutsägbart detta yrke att man bara dånar. (Det skulle egentligen varit ett utropstecken till där men jag vill inte slösa med dom).

Man vet aldrig någonsin vem det är som sätter sig till ro i fram eller baksätet, det kan vara allt ifrån Dr Jekyll till Mr Hyde och det är just det som gör att varje! Jag menar verkligen VARJE resa är unik vilket vi hade stripat på våra bilar under förra året- dock kanske med en annan innebörd än denna. 
Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

height="0" alt="" />