LITE GODBITAR FRÅN FREDAGSNATTEN :)

Lönehelger är lite speciella, det är mycket att göra och man får höra och uppleva en del. Här följer ett axplock av vad som skedde inatt Fredagen 29/10.


Började med en körning från Huddinge till Viking Line, 4 mycket trevliga och roliga elektriker-grabbar som skulle åka på kryssning och ha roligt. Skämten stod högt i tak och som början på ett Fredagspass var det perfekt! Jag blir på bra humör när stämningen i bilen är avslappnad och kunden litar på en.

Efter det ett antal "vanliga" styrningar där man säger hej o välkommen och inte så mycket mer. Helt ok. Körde också ett par journalister som arbetar på Aftonbladet och i stort sett samtliga är väldigt trevliga att ha att göra med under en resa. (Jag har kört de flesta som arbetar där) Bitska i sina artiklar men ödmjuka på jorden s.as.

Två damer i 30- årsåldern trodde taxin var en pub och ville supa i bilen, kliver in med öppnade (fulla) flaskor cider och har inte ens vett att fråga om det är ok att kröka på min arbetsplats. Dom fick dricka ur.

En kollega med tänd lampa (betyder att man är ledig) blir vansinnig på mig när jag kör om honom på centralbron för att ta mig till Globen- jag har också tänd lampa -, enligt Taxi Stockholms policy skall vi inte köra om kollegor som också är lediga.  Inte fasen tänkte jag på det heller men hur som helst, kollegan trampar gasen i botten, börjar blinka med taklyktan och försöker pressa sig in före mig för att sätta mig på plats. Det gick inte.

Lite skottlossning på en strippklubb på Norrlands/ Kungsgatan kunde vi också få ta del av denna underbara Fredagskväll/ natt, några slagsmål här och där i city, fyllskallar som går mitt i vägen i Saltsjöbaden släpandes på en stor j-a trädgren som de sopar banan med. Hehee. En helt vanlig Fredagsnatt i Stockholm med andra ord.


Välkommen in i bilen, det är serverat

Ja mycket mer än så hände inte denna natt, träffade min åkare Ercan, en jävligt bra kille och arbetsgivare, tog en kaffe o korv och drog sedan hem vid 3- tiden. Bra kassa dock.

Världens dyraste mjölk!

Jo förresten en riktigt rolig körning fick jag vid 20 tiden på kvällen. Jag var i Lidingö och fick en körning, en budkörning till och med - inom Lidingö. Priset var 345:- och skulle levereras till en kursgård ca, 5- 6 km från hämtstället som var en Icabutik.

Gästerna på kursgården hade satt på kaffe och glömt att inhandla mjölk! Så där sitter jag och kuskar runt med en (1) liter mellanmjölk för 345 spänn på vägarna i Lidingö. :)

Gissa om jag blev väl emottagen när jag efter 10 minuter gled upp med min Prius på gården där de höll till!


Nu är det dags att hoppa i duschen för att sedan ge sig ut på Lördagsäventyret inne i storstadsdjungeln. Händer det nåt speciellt skriver jag om det såklart!
 TAXIVÅLD ÄR INTE ACCEPTABELT

Alla Taxi Stockholms bilar är utrustade med kamera och nödknapp - trots det händer det att vissa idioter får för sig att bruka våld mot föraren. Här en händelse som inträffade för inte så länge sedan.

Vid 23.30 tiden Fredagen den 21 Maj 2010 får Hans en beställning via datorn från Preemmacken på Rågsvedsvägen, in kliver en märkbart berusad yngling i 20- 25-årsåldern, säger att han vill åka till Malmgårdsvägen på Söder. Han uppger dessutom för föraren att han druckit alkohol.

Hans har kört taxi i över 20 år och torde således inte ha några som helst problem med att hitta den snabbaste vägen till destinationen.

Under färden började Kim som han uppgett att han heter vid beställningen tjafsa om Hans körning och ifrågasatte vägvalet, dock utan att tala om vilken väg han ville Hans skulle köra. Hans blir lite irriterad på ynglingen och som han säger själv: "tryckte på lite" extra. Kim säger åt föraren att stanna och Hans stannar bilen vid närmaste busshållplats, stänger av taxametern och ber Kim kliva ur bilen. Det ville nu inte Kim göra utan talade om för Hans att "om du rör mig blir det synd om dig".

Hans fortsätter då färden med en mer och mer psykotiskt passagerare som dessutom ringer polisen under färden!

Tyvärr vet jag inte vad som sades under samtalet med polisen men tydligen lugnade det ner sig lite grann ty resan fortsätter i alla fall.

MISSHANDELN

Hans styr in bilen på Arenavägen, åker förbi mackarna och Globen, tjafset fortsätter och vid slutet av Arenavägen orkar inte Hans längre utan tvärnitar och skriker åt Kim att "sticka". Då klipper Kim till Hans över höger öga/ tinning med knuten näve och börjar samtidigt riva och slita i bilens utrustning, ratt, dator och taxameter.

Hans vänder bilen för att åka till hotellet som ligger i närheten för att påkalla hjälp, (varför han inte tryckte på nödknappen framgår inte). Då klipper Kim till honom igen på exakt samma ställe som gången innan och Hans känner hur ögat börjar svullna upp. Kim lyckas också stänga av tändningen på bilen, öppnar dörren och springer sin väg från platsen.

Hans tar sig till macken som ligger alldeles i närheten och ringer polisen. Vad sedan polisen gjorde, om dom åkte ock letade efter brottslingen vet jag inte. Troligtvis gjorde dom ingenting.

*Vi som kör taxi träffar våra kunder ca 10 minuter av vårt liv, ska vi behöva riskera liv och lem för att kunna utföra vårt jobb??

*Tilläggas kan också att idioten är fångad på film och Hans skulle känna igen honom om han fick se honom på bild så hoppet är inte ute att infånga förövaren.


 

 

SLUT MED GASEN!

Här är den!, lösningen på alla mina stressmoment. Toyota prius som drivs av el upp till ca 50 km/ tim, därefter övergår den till bensin och drar som mest 0,5 liter per mil... Tanken rymmer 40 liter och för den matematiskt bevandrade betyder det att soppan kostar ungefär 6.50 per liter! Ingenting alltså vid en jämförelse...

Jag behöver alltså inte bry mig om att söka med ljus o lykta efter gas under nätterna längre utan kan koncentrera mig på att göra mitt jobb. Känns faktiskt jävligt skönt!

Enda problemet med denna bil är att sätena är gjorda av japaner för japaner, små och inte alls anpassade till oss som är lite större. Själv är jag 190 cm och väger 95 kilo... hmm okey 100 då.  
Det får man ta...


Roland Lind flankerar vår nyinköpta pengasparare!