HISTORIA UR VERKLIGA LIVET

Vi som kör taxi ser en hel del, oftast är det inga allvarliga grejer men ibland händer det att det dyker upp kompletta idioter som vill en illa. Här följer en sann historia direkt hämtad ur verkligheten.

2011-02
Klockan är 2 på natten det är kallt ute, våren dröjer säkert någon månad till. Flera taxibilar står vid centralplan och väntar på kunder som ska anlända med tåg, en taxikurir-bil står först i kön och är således den som står på tur för nästa kund.

Det dyker upp två Romer och säger till kurirföraren att de vill bli körda till Högdalens industriområde ca 1,2 mil från centralen. De verkar vara höga som hus och chauffören blir väldigt misstänksam- vad ska de där o göra mitt i natten? Han känner att det är något som inte stämmer och säger till herrarna att "tyvärr, ni får ta en annan taxi".(Det är helt ok att neka kunder om man upplever situationer som hotfulla e.tc)

Dessa höghus går då vidare till nästa bil i kön som är en Taxi Stockholmbil, hoppar in och färden tar sin början.

Skrik o gap 

Ut på Nynäsvägen, bilen vinglar lite, kan bero på att det är halt ute. Svänger av mot Örbyleden och fortsätter mot infarten till Högdalens industriområde. De närmar sig industriområdet och ska snart svänga in på Stallarholmsvägen som går rakt igenom själva industriområdet.

*Chauffören är väldigt nervös och rädd, idioterna har uppträtt väldigt hotfullt sedan de klev in i bilen, kastat sig fram o tillbaka och gapat o skrikit. Han ångrar att han tog in dem i bilen men körningen verkade ju vara bra, 250 spänn är inte illa.
Han svänger in på Stallarholmsvägen och i jämhöjd med Tidermans maskinuthyrning tar en av slöddret fram en kniv.

Räddaren i nöden
Samtidigt har denna Gudabenådade Taxi-Kurirförare som anade oråd följt efter ekipaget ända från centralen och när han ser att Taxi Stockholm-bilen börjar vingla till på vägen ringer han polisen och talar om vad som händer och vart de är på väg. Han visste ju.

Taxi Stockholmsbilen stannar till vid Tidermans och exakt i detta ögonblick dyker det upp massor med polisbilar med blåljusen på och omringar bilen. "Stackars" nollorna i bilen blir alldeles överrumplade, de hinner inte mörda chauffören (vilket tydligen var meningen enligt föraren) och ta hans kassa och sticka med bilen.

Polisen hittade flera knivar och en pistol hos förövarna och om inte annat så sitter de inne för olaga vapeninnehav.

Jag vill tacka Kurir-föraren som hade sinnesnärvaro och känslan av att allt inte var som det skulle! Utan dig vet man aldrig vad som hänt!

*Chauffören kör numera dagtid.

Ja så kan det tyvärr se ut i vår "vardag"  Har DU något att berätta, skriv till:  taxiroy@comhem.se


    

OSUND KONKURRENS- BLÅ TAXI

Kunden misstycker säkert inte, det är väldigt billigt att åka taxi med Blå Taxi. Det man bör tänka på som kund är ändå att man betalar mer via skattsedeln! Först resan som är ca halva priset gentemot de stora bolagen och sedan betalar du också chaufförernas löner som är väldigt subventionerade med dina skattepengar.

Jag förstod att det fanns en hake bakom Blå Taxis uppseendeväckande låga priser. Har fått en del information som visar att de rackarna kan skratta hela vägen till banken. Och så har de mage att på sin hemsida slå sig för bröstet och hävda att de vill erbjuda resenärerna hederlig taxi!?

Klart som fan att BT kan hålla så låga priser som de gör; de får ju betalt från dig och mig d.vs staten. Anställer du någon som fyllt 26 år får du som företagare ett bidrag på 2 ggr arbetsgivaravgiften.
BT skriver tydligen även i sina platsannonser att "det är mycket meriterande om du varit arbetslös mer än ett år" 


Så ser de alltså ut, de blå bilarna.
 
Här en liten uträkning om vad de får i bidrag...

Lön: 25 000 kr

Arbetsgivaravgift: 31,42 % vilket motsvarar 7 855 kr
Stöd: 15 710 kr (7 855 kr x 2)
Hurra Hurra!


Detta står på deras hemsida:

"BLÅTAXI är ett nystartat taxibolag i Stockholms län som utmanar taxibranschen på flera områden, förutom priset. Alla våra bilar är riktiga miljöbilar drivna på biogas. Vi hävdar att våra förare har branschens bästa arbetsvillkor. Vi vill erbjuda resenärerna en hederlig taxi och motverka den utbredda ekonomiska kriminaliteten i branschen. Omtanke och tolerans är centrala begrepp i vår organisation"

"hederlig taxi" säger dom på sin hemsida. Att de sen i sin tur kalasar på dina skattepengar är inget som framgår...


De skriver vidare:

"Detta på grund av brister i etablerade affärsmodeller men även på grund av branschens ointresse av att ge resenärerna lägre priser. En vanlig taxibil står stilla den största delen av tiden, eller far runt och försöker jaga kunder. Detta är både ett resultat av, och en orsak till, de höga taxipriserna i Sverige. Med en betydligt högre beläggningsgrad kan vi hålla betydligt lägre priser. Vi erbjuder samma service, samma säkerhet och samma komfort som andra seriösa bolag. Dock ska man tänka på att boka våra resor i god tid eftersom våra låga priser skapar en hög efterfrågan. Särskilt för våra resor till och från Arlanda rekommenderar vi våra kunder att boka så tidigt som möjligt."


Samma service, men inte samma betalare? Bidrag är det som gäller för dessa snyltare!

CHARMIGA LAGAR

I väntan på nästa inlägg kan vi ju kika på lite roliga lagar som fortfarande gäller i det stora landet i väster.

I Alexandria i Minnesota är det förbjudet för män att ha samlag med en levande fisk.

Det är förbjudet att för par att ha sex i frysboxar som står i butiker i Newcastle i Wyoming.

I Merryville i Missouri är det förbjudet för kvinnor att använda korsett. I lagtexten står att " privilegiet att beundra unga kvinnors kurviga och naturliga kroppar ska inte berövas någon varmblodig amerikansk man".

Ingen man i Alexandria, Minnesota, får ha sex med sin fru om hans andedräkt luktar av vitlök, sardiner eller lök. Om hans fru kräver att han borstar tänderna innan sexakten är han lagligt tvingad att göra det.

Hotellägare i Hasting, Nebraska måste tillhandahålla nattskjortor till alla sina gäster. Vidare är det förbjudet att sova naken på stadens hotell och om par bestämmer sig för att ha sex måste de enligt lag behålla nattskjortorna på.

I Tremonton, Utah, är det förbjudet för kvinnor och män att ha sex med varandra i ambulanser.

I Romboch, Virginia är det förbjudet att ha sex med lyset på.

Män i Ames, Iowa är förbjudna att ta mer än tre klunkar öl medan de ligger i sängen med sin fru efter samlag. Går de upp ur sängen får de däremot dricka hur mycket de vill.

I Tennesse är det olagligt att fånga fisk med lasso

Källa: stylesearch.se

LARMET GÅR

Vid halv 2-tiden natten som var gick larmet. En kund har betett sig väldigt hotfullt och vägrat betala resan som gick på 50! kronor. Chauffören som fick in idioten i bilen vid Skärholmen centrum åkte raka vägen till polisstationen i Västberga där polisen fick ta hand om den iq-befriade tomten. Det hade han inte riktigt räknat med, hög som han var.
Efter en halvtimme eller så, släpper polisen honom och ber mig åka därifrån för att undvika konflikt med stackaren.


"Jag har inte gjort nåt"