FRAMTIDSBIL SÄLJES - FINN 2 FEL

En ny halvrolig annons som jag fann på anslagstavlan på Arlanda.


Har den rackarn tagit examen hos kurir?

Och den här killen hade tur som klarade sig utan skador.


Denna unge man vurpade med bågen strax efter centralbron

FRITT FRAM ATT ÅKA TAXI GRATIS

Akta er alla taxichaufförer för att göra upp med kunden om att någon annan betalar när ni kommer fram till destinationen, då kan du inte kräva betalning för resan om inte tredje parten vill betala!

Svea hovrätt friar två tonårsflickor som åkt taxi för från centralen i Stockholm till Vivalla i Örebro. De var på rymmen från ett ungdomshem och kände att de bara måste komma till Örebro där de har sina pojkvänner.

Så vad göra? Jo då tar man taxi såklart, pratar med chauffören, kommer överens om ett pris på 2800 spänn och "looovar" att pojkvännerna betalar resan när de kommer fram.

Väl framme i Vivalla möts ekipaget av tre pojkar som inte alls vill betala resan- taxi ska ju vara gratis anser de tydligen. Chauffören anmäler de två tjejerna för smitning men hovrätten resonerar att eftersom chauffören godkänt betalning från tredje part kan han inte längre kräva tjejerna på några pengar.

Det är Sverige i ett nötskal det!
 

AXPLOCK FRÅN TORSDAGSKVÄLLEN/ NATTEN

Man ser ju en del när man är ute och kör och ibland kommer jag även ihåg och hinner ta kort på det som sker eller har skett. Här följer några händelser från Torsdagsdygnet och ett underbart foto på Gröna Lund som trots den sena timmen var fullt av liv och rörelse.

En gammal man har ramlat av sin rullator flera gånger och slagit huvudet i backen. Flera godhjärtade människor har varit framme och lyft upp honom igen bara för att strax efteråt se honom välta igen. Till slut ringde en kollega till mig ambulans som var där på ett par minuter och tog hand om den gamle stöten.


Den gamle mannen får hjälp av ambulanspersonal


Köbildarklubben slår till igen!
Mitt i rusningstrafiken slår de till!- Denna gång strax före påfarten från Tranebergsbron till essingeleden. Att de aldrig lär sig att ta det lugnt i trafiken. Nu blev det tvärstopp i över en timmes tid och bildades enorma köer.


Så här ser det ut var och varannan dag i Stockholmstrafiken


Bilderna tagna vid passering av olycksplatsen

Gröna Lund
Nästa bild är tagen från Skeppsholmen, en liten oas i centrala Stockholm. Vi ser grönans alla neonljus lysa upp den mörka himlen, ett underbart skådespel.

Grönan lyser upp himlen i nattmörkret

LITE TAXIHISTORIK

Den allra första taxibilen som var försedd med taxameter rullade ut på Stuttgarts gator 1897 och var föregångare till våra dagars taxibilar. Efter det rullade det bara på s.as. 

Det var tysken Gottlieb Daimler som byggt "Daimler Victoria" som bilmodellen hette och den "moderna" taxametern uppfanns redan 1891 av den likaledes tyske konstruktören Wilhelm Bruhn.

1899 började så Paris gator att trafikeras av taxameterförsedda taxibilar, 1903 i London och 1907 fick New Yorks befolkning njuta av de första gula bilarna (yellow cab) i taxitrafik. I Stockholm rullade den första taxibilen på gatorna redan 1901.

På franska fick den nya biltypen namnet "taximètre cabriolet".

Visste du förresten att anledningen till att bilarna målades gula är att den gula färgen syns bäst av alla färger och för oss taxiförare gäller det ju att synas.

Varför heter det då taxi? 
Ordet taxi kommer av taxameter, en kombination av medeltidslatinets "taxa" - värde, och det grekiska ordet för mäta- "metron". Med tiden förkortades uttrycket och nu heter det ju bara taxi som vi vet.

Nu vet ni...


Daimler Victoria anno 1897

  

MIN VANLIGA TUR

Tro det eller ej- klart att jag skulle gå och trampa på en spikj-el när jag var på väg in i badrummet. Halva lägenheten full med blod, så nu är det bara att ta det piano ett tag. 

Under tiden kan vi väl roa oss med en ny- rolig annons från Arlanda.


 Taxi Stockholm söker förare