INSPELAT FRÅN OLYCKSPLATSEN I SALEM


Fick en körning....

Det var tack och lov inte så allvarligt som de första uppgifterna gjorde gällande och som jag hade när jag filmade på platsen.

TÅG KÖRDE PÅ MAN - KLARADE SIG MED SÅRSKADA

Exakt 01.05 fick jag en körning från Centralstationen mitt i Stockholm. Tre personer från SJ hoppade in i bilen och ville åka till en olycksplats där ett tåg kört på en man i 40- årsåldern. Platsen var möllebadet som ligger mitt emellan Salem och Tumba ca 2.5 mil söder om stan.

Först befarades att personen omkommit men det visade sig att han klarat sig med lättare blessyrer. Snacka om änglavakt!

Jag fick stanna kvar på plats för att köra tillbaka lokföraren och tågvärden som chockats av olyckan.


Fullt pådrag efter misstänkt dödsolycka.

NU TROLLAR ARLANDA - IGEN

Att det är illa ställt med gamla Svedala är ju en ganska utbredd uppfattning hos stora delar av befolkningen. Politiker som likt strutsar stoppar ner huvudet i sanden och hoppas att allt löser sig. Nu är det vår kära luftfartsmyndighet som tror de kan lösa världsmiljöproblemen genom att vägra alla icke- miljötaxibilar släppa sina kunder på terminalerna.

Sedan den 1 Juli 2011 är det stopp för alla taxifordon som inte är miljömärkta att lämna kunder inne på terminalerna på Arlanda. De får dessutom inte åka in på "remoten" som samlingsstället för taxibilar kallas för att erhålla plats på en terminal för att köra en ny kund.

Pinsamt
Det innebär förutom förödmjukelsen att vara tvungen att droppa kunderna där "vanliga" bilister släpper sina nära och kära, dv.s en liten bit utanför ingången till terminalen att de  taxiförare med dieselbil är tvungen att vända tillbaka till stan igen. Vi får inte glömma att de kunder som åker taxi till Arlanda har betalat dryga pengar för servicen att åtminstone få kliva av nära ingången till en terminal.

Jag kör en Toyota Prius som är klassad som miljöbil men eftersom den är en el-hybrid så är den klassad sist på miljöbilsskalan- biogasbilar går först. Det innebär att jag visserligen får släppa kunder inne på själva terminalen och ansluta till remoten men det är mest ett spel för galleriet. Jag får inga jobb ändå!

Ett exempel
Ponera att jag kommer till Arlanda med kund i bilen, släpper av kunden och åker till remoten för att finna att jag är enda bil där och följaktligen borde stå först i kön. Nästa plan landar om en halvtimme säger vi. Samtidigt har 100 stycken gasbilar fått nys om att det är spiktomt på remoten och sätter högsta fart mot Arlanda.
Nu inträffar det "roliga" att när dessa gasbilar åker in på remoten flyttas jag ner ett snäpp före varje gasbil som anländer! det slutar med att jag  som ett fån står där och ser min placering sjunka fråm nr: 1 till 101 när alla gasbilar är framme! De har alltså åkt från stan utan kund medan jag som släppt kund är så illa tvungen att åka därifrån tom... Det kallar jag miljötänk!

Trollformeln
Det är ju självklart så att LFV (Luftfartsverket) eller vad de nu heter nuförtiden inte är dummare än att de vet att manipulera med statistiken. Om en dieseltaxi släpper av en kund utanför bommarna registreras inte detta som taxikörning med dieselbil utan den körningen försvinner bland alla andra vanliga körningar... Vips så har de rackarna förbättrat statistiken för miljön på Arlanda!

Nu vet ni...


P1 SÄNDER: MORD I SVARTVITT

Idag 2 Juli klockan 9.30 startade en ny sommarserie i fyra delar som sänds under Juli månad i Sveriges Radio P1. Serien heter Mord i svartvitt och handlar om äldre spektakulära dåd som begåtts i Sverige under 1900- talet.

Första delen avhandlar Sveriges första bilbomb som sprängde Sixten Flyborg i luften en ruggig marsnatt 1926, den s.k "Flyborgska smällen" som du även kan läsa om här på bloggen.

Jag fick den äran att vara med och kommentera händelsen och du kan gå in och lyssna på programmet här.
http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=4121