NU BLIR DET PRIUS


Var inne på Moderaterna Sthlm´s  hemsida och läste en artikel där miljö och trafikborgarrådet Ulla Hamilton uttalar sig om biogasen och dess framtid.

Stadshuset bjuder in till "rundabordssamtal" en gång varje halvår och meningen med samtalen är att utbyta information och få de olika aktörerna att samsas och föra utvecklingen i Stockholm framåt.


Så här säger trafikborgarrådet Ulla Hamilton:

"År 2006 när jag tillträdde som borgarråd var gasmarknaden i Stockholm nästan död. Det har hänt en hel del på fyra år och marknadens aktörer har tagit ansvar för att öka produktionen och utbudet av gas i Stockholm och det har fått tillföljd att försäljningen av gasbilar ökat drastiskt. Det är en mycket tillfredställande utveckling".

2006 var utbudet av gas 4 miljoner Nm3 och år 2009 var det över 10 miljoner Nm3. År 2009 var det 72 procent biogas i fordonsmixen och resterande naturgas. Taxi Stockholm har skaffat en ny gasbil om dagen sedan den 1 januari i år. SL har idag totalt 128 bussar som går på gas. Idag finns det 13 tankställen i Stockholms län och i slutet av året kommer det att finnas sammanlagt 20 stycken i länet om allt går som planerat.

Under kommande femårsperiod finns planer på att öka produktionen i bl a Henriksdals reningsverk genom att bygga en förbehandlingsanläggning för organiskt avfall.

( hämtat från moderaterna.net)


Så här "ljust" ser det ut i verkligheten!


Ser det inte ut så här på stationerna... OK Årsta


Vad säger man!

Tycker också att det är en väldigt tillfredsställande utveckling att det varje dag vid nästan varenda tidpunkt på dygnet vid alla pumpstationer som råkar ha lite gas kvar ringlar köer av bilar som väntar på att kunna tanka sin bil!  På de flesta stationer går det dessutom i de flesta fall bara att tanka från en enda ynka pump då det annars blir för dåligt tryck så den andra pumpen stannar...

Dessutom är det härligt att se och höra om alla stora bussar som blir tvungna att bärgas iväg från gatorna när gasen tagit slut...


Eller så här... Lörd 3/7 -2010 Statoil KK

Ja allt är nog så bra, så bra med denna biogas, men det är ju för bövelen NU vi behöver kunna tanka utan större dröjsmål - inte om 5 år! 13 tankställen finns det I Stockholm enligt (M) - 11 har jag räknat till. Det finns å andra sidan 500 bensin och dieselställen. Det säger väl allt om hur pass intressant det är att bygga ut för biogas.

Sanningen är nog den att det är ekonomin som styr, som vanligt. Enligt en mackägare jag talat med kostar det alldeles för mycket att bygga ut macken med gaspumpar och genererar i stort sett inte en krona i vinst! Troligtvis skulle många andra stationer ha gjort plats för gasledningar och satt upp pumpar om det funnits ekonomi i det hela. Även inom 5 år! 


Så ser det ut så här! OK Årsta 3/7 2010


OK Mörby var inte ett dugg bättre 3/7 2010

 

 


Alla nöjda och glada.

Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

height="0" alt="" />