MIN VARDAG SOM KVINNA I TAXIBRANSCHEN...fick ett brev...

UPPDATERING:
Enligt uppgift från en kvinnlig kollega som anmält några kollegor till TxS interna reklamationsnämnd för kränkande tillmälen just på denna "berömda" Centralplan har det otroliga inträffat att HON har fått poängavdrag med motiveringen att hon inte ska svara "dem" när de kränker henne!? Så det är alltså hennes och övriga kvinnliga kollegors uppgift att bara hålla käften och ta emot vad skit som helst??
Har det inte gått lite för långt nu? Denna osannolika politiska korrekthet som håller ett järngrepp om allt och alla! Fy fan säger jag!
 
 
 
INSÄNDARE:

Centralen - en arbetsmiljö som inte fungerar 

Vi på Taxi Stockholm har klara och tydliga regler om hur vi ska agera på Centralstationen när det gäller att släppa kund men framför allt hämtningarna.
Reglerna är egentligen väldigt enkla att följa, men trots detta är det många gånger väldigt otrevligt, obehagligt och otryggt för oss kvinnliga taxichaufförer att utföra ett bra jobb på Centralen.
 
Jag och andra kvinnliga Taxi Stockholm-förare får nästan alltid utstå kritik och otrevliga kommentarer från förare i de andra "stora" bolagen som har rätt att trafikera Centralplan. Förare som söker konflikter för minsta lilla och har en otroligt nedvärderande kvinnosyn!? Det gäller inte mina manliga kollegor som får stå på Centralen okränkta.
Centralplan 2013
Djungeln lag gäller
Det är "djungelns" lag som gäller när man vill påkalla kundens uppmärksamhet och kundens fria val av vilket bolag han eller hon vill åka med är inte alltid så lätt att acceptera - vilket många gånger leder till otrevligheter.
Chaufförerna orkar många gånger inte ens kliva ur sina bilar, utan sitter där som tvåa och trea i sina filer med nerdragen ruta och vräker ur sig otidigheter på löpande band!
 
Så skulle kunden välja att åka med oss även om jag som första Taxi Stockholm-bil inte står som absolut etta på Centralplan  kan du vara säker på att du i bästa fall får höra; "hoppas du får punktering", "jag hatar Taxi Stockholm" jävla kärring"m.m.
Att få höra "jag hatar er svenskar" och att man är en "jävla hora" förgyller inte heller den vardag som är så vanlig här!
Våra rutiner hånas öppet. När vi hjälper kunden in i bilen kan man få höra spydiga kommentarer som t.ex "ska du inte krama kunden också".
 
Detta är vår arbetsmiljö idag!!!
Ska vi verkligen behöva stå ut med detta varje gång vi åker in på Centralplan för att försöka få kund?
Det har faktiskt gått så långt att flera av oss kvinnliga chaufförer tycker att det är så obehagligt att åka dit så vi undviker det så långt det går. Centralen är dock ett av de få ställen där det kommer kunder dygnet runt så ibland måste man åka dit ändå. Dessutom förväntar sig våra kunder att vi finns där för dem.
 
Ska kränkningar och påhopp få påverka min och andra kvinnors dagliga intjäning och prestation??
Jag vet att en del manliga TSAB-kollegor upplever samma sak där men kanske inte tar åt sig på samma sätt som vi kvinnor gör.
Ska det vara så illa i Sverige anno 2013 att hudfärgen, nationaliteten och könet ska avgöra hur mycket jag tjänar?? Ska DET vara en avgörande faktor för var jag kan hämta kunder utan att bli utsatt för förnedring och verbala övergrepp??
 
Hoppas på förståelse
 
Hälsningar från den Kvinnliga TSAB-kåren
 
 
Kommentar taxiroy:
Är det så jävla illa ställt att våra kvinnliga förare inte kan trafikera Centralen utan att bli förnedrade!, då måste naturligtvis något göras. TxS kanske kan åka dit anonymt och kolla hur det ligger till eller vad fan som helst! Detta är INTE acceptabelt och jag lovar att jag kommer att återkomma i ämnet!!