HISTORIA UR VERKLIGA LIVET

Vi som kör taxi ser en hel del, oftast är det inga allvarliga grejer men ibland händer det att det dyker upp kompletta idioter som vill en illa. Här följer en sann historia direkt hämtad ur verkligheten.

2011-02
Klockan är 2 på natten det är kallt ute, våren dröjer säkert någon månad till. Flera taxibilar står vid centralplan och väntar på kunder som ska anlända med tåg, en taxikurir-bil står först i kön och är således den som står på tur för nästa kund.

Det dyker upp två Romer och säger till kurirföraren att de vill bli körda till Högdalens industriområde ca 1,2 mil från centralen. De verkar vara höga som hus och chauffören blir väldigt misstänksam- vad ska de där o göra mitt i natten? Han känner att det är något som inte stämmer och säger till herrarna att "tyvärr, ni får ta en annan taxi".(Det är helt ok att neka kunder om man upplever situationer som hotfulla e.tc)

Dessa höghus går då vidare till nästa bil i kön som är en Taxi Stockholmbil, hoppar in och färden tar sin början.

Skrik o gap 

Ut på Nynäsvägen, bilen vinglar lite, kan bero på att det är halt ute. Svänger av mot Örbyleden och fortsätter mot infarten till Högdalens industriområde. De närmar sig industriområdet och ska snart svänga in på Stallarholmsvägen som går rakt igenom själva industriområdet.

*Chauffören är väldigt nervös och rädd, idioterna har uppträtt väldigt hotfullt sedan de klev in i bilen, kastat sig fram o tillbaka och gapat o skrikit. Han ångrar att han tog in dem i bilen men körningen verkade ju vara bra, 250 spänn är inte illa.
Han svänger in på Stallarholmsvägen och i jämhöjd med Tidermans maskinuthyrning tar en av slöddret fram en kniv.

Räddaren i nöden
Samtidigt har denna Gudabenådade Taxi-Kurirförare som anade oråd följt efter ekipaget ända från centralen och när han ser att Taxi Stockholm-bilen börjar vingla till på vägen ringer han polisen och talar om vad som händer och vart de är på väg. Han visste ju.

Taxi Stockholmsbilen stannar till vid Tidermans och exakt i detta ögonblick dyker det upp massor med polisbilar med blåljusen på och omringar bilen. "Stackars" nollorna i bilen blir alldeles överrumplade, de hinner inte mörda chauffören (vilket tydligen var meningen enligt föraren) och ta hans kassa och sticka med bilen.

Polisen hittade flera knivar och en pistol hos förövarna och om inte annat så sitter de inne för olaga vapeninnehav.

Jag vill tacka Kurir-föraren som hade sinnesnärvaro och känslan av att allt inte var som det skulle! Utan dig vet man aldrig vad som hänt!

*Chauffören kör numera dagtid.

Ja så kan det tyvärr se ut i vår "vardag"  Har DU något att berätta, skriv till:  taxiroy@comhem.se


    

Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

height="0" alt="" />