STOCKHOLMSTRAFIKEN

Läste en artikel idag på Expressens nätupplaga om en Therese Nyström 30 som enligt egen utsago fick foten förstörd då en taxi i full fart körde över hennes fot och rispade upp benet på henne.

Jag försvarar naturligvis inga dylika förseelser men det saknas i stort sett allt i artikeln om vad som föranledde denna "påkörning".

Sprang hon bara rätt ut i gatan som så många gör?, vi taxiförare har inte ögon i nacken; var hon full och tror att det är bara att göra som man vill i trafiken i Stockholm? Ni skulle bara veta vad som händer vid övergångsställena inne i stan under dagar, kvällar och nätter. Folk slår på bilen, sparkar på den fastän det är rött för fotgängarna och vi försöker utföra vårt arbete på bästa sätt. Vi är inga änglar men nån j-a måtta kan det ju få vara.

Incidenter händer således dagligen och en väldigt bidragande orsak till att det uppstår väldiga köer är just dessa fotgängare och även cyklister som inte har den minsta kunskap om hur trafikreglerna är utformade. Eller så har de läst Aftonbladet och Expressen för mycket och tror att det är fritt fram för allehanda trafikslag på bilvägarna - ja, förutom bilisterna då...

MAFFIAN SLÅR TILL
 
Barnvagnsmaffian skall vi bara inte tala om, där gås det rätt ut i gatan utan några som helst betänkligheter! Rött som grönt - "det skiter väl vi i, det har jag läst i Aftonbladet att vi kan, vi har ju all rätt på vår sida" tänker dessa 
sublima framförare av ett barn de just nu i alla fall har vårdnaden om!

Jo ni läste rätt! hur skulle det se ut om varenda tjej med barn i barnvagn skulle gå med näsan i vädret och till synes bara tänka på sig själv hela tiden!?  Utan någon som helst verklighetsförankring bara knalla rakt ut i gatan där det forsar fram en väldig massa bilar. Kanske därför vi har "röölysen", för att följa dessa??  Att köra mot rött  för oss bilister kostar körkortet. Dock inte för fotgängare och cyklister. Dessa herrar och damer bryr sig polismakten sig inte alls om... Kanske för att de inte har något körkort alls! Och kommer ej heller att få.

Jo nu skall jag återkomma till varför en fotgängare eller cyklist väldigt mycket bidrar till att det skapas enorma köer i stan.

När en fotgängare - eller cyklist för den delen bestämmer sig för att gå mot rött uppstår det en situation i hela Stockholm som inte går att bemästra! Du som bilist måste bromsa in, släpper över dessa stackars mindre vetande människor och vips! har det bildats köer bakom dig som inte går att råda bot på...

Om alla följde reglerna vi dock har skulle det flyta på mycket bättre, åtminstone i Stockholmstrafiken.

Taxiroy

Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

height="0" alt="" />