TAXIVÅLD ÄR INTE ACCEPTABELT

Alla Taxi Stockholms bilar är utrustade med kamera och nödknapp - trots det händer det att vissa idioter får för sig att bruka våld mot föraren. Här en händelse som inträffade för inte så länge sedan.

Vid 23.30 tiden Fredagen den 21 Maj 2010 får Hans en beställning via datorn från Preemmacken på Rågsvedsvägen, in kliver en märkbart berusad yngling i 20- 25-årsåldern, säger att han vill åka till Malmgårdsvägen på Söder. Han uppger dessutom för föraren att han druckit alkohol.

Hans har kört taxi i över 20 år och torde således inte ha några som helst problem med att hitta den snabbaste vägen till destinationen.

Under färden började Kim som han uppgett att han heter vid beställningen tjafsa om Hans körning och ifrågasatte vägvalet, dock utan att tala om vilken väg han ville Hans skulle köra. Hans blir lite irriterad på ynglingen och som han säger själv: "tryckte på lite" extra. Kim säger åt föraren att stanna och Hans stannar bilen vid närmaste busshållplats, stänger av taxametern och ber Kim kliva ur bilen. Det ville nu inte Kim göra utan talade om för Hans att "om du rör mig blir det synd om dig".

Hans fortsätter då färden med en mer och mer psykotiskt passagerare som dessutom ringer polisen under färden!

Tyvärr vet jag inte vad som sades under samtalet med polisen men tydligen lugnade det ner sig lite grann ty resan fortsätter i alla fall.

MISSHANDELN

Hans styr in bilen på Arenavägen, åker förbi mackarna och Globen, tjafset fortsätter och vid slutet av Arenavägen orkar inte Hans längre utan tvärnitar och skriker åt Kim att "sticka". Då klipper Kim till Hans över höger öga/ tinning med knuten näve och börjar samtidigt riva och slita i bilens utrustning, ratt, dator och taxameter.

Hans vänder bilen för att åka till hotellet som ligger i närheten för att påkalla hjälp, (varför han inte tryckte på nödknappen framgår inte). Då klipper Kim till honom igen på exakt samma ställe som gången innan och Hans känner hur ögat börjar svullna upp. Kim lyckas också stänga av tändningen på bilen, öppnar dörren och springer sin väg från platsen.

Hans tar sig till macken som ligger alldeles i närheten och ringer polisen. Vad sedan polisen gjorde, om dom åkte ock letade efter brottslingen vet jag inte. Troligtvis gjorde dom ingenting.

*Vi som kör taxi träffar våra kunder ca 10 minuter av vårt liv, ska vi behöva riskera liv och lem för att kunna utföra vårt jobb??

*Tilläggas kan också att idioten är fångad på film och Hans skulle känna igen honom om han fick se honom på bild så hoppet är inte ute att infånga förövaren.


 

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

height="0" alt="" />