KORTASTE KÖRNINGEN?

En slaskig sen kväll för en tid sedan hämtade jag upp två välklädda herrar i medelåldern vid hörnan Hornsgatan/ Ringvägen på söder, de hoppar in i bilen och ber att få bli körda till restaurang Zinken som ligger ca 100 m därifrån- om ens det-  på andra sidan vägen!

Jag trodde de skämtade med mig men se det var inget skämt. Framkörningsavgiften är på 45 kr och resan gick på 52 kr efter att ha stannat för ett rödljus. Jag fick 150 spänn i dricks så den "långa" resan glömmer jag inte.

Har DU också nån rolig eller spännande historia att berätta- maila mig så lägger jag in den!

Kommentarer

Postat av: Matte

Min kortaste körningen tillhör nog inte det "roliga eller spännande" slaget. Mer åt det lite "tragiska", kanske.För några år sedan så så fick jag en körning från 7-11 på Hanverkarg/St Eriksgatan.Då jag kommer fram så står det en äldre dam och håller sig i en stolpe eller nåt och kan inte gå en meter.

Hon var inte alls påverkad eller något, iaf inte något man kunde upptäcka.Det verkade helt enkelt som hon var allmänt vimsig eller något som gjorde att hon inte kunde röra sig en enda meter.Vart skulle hon då?

Jo, snett över gatan till, nja, man kan väl inte riktigt kalla det ett vandrarhem, ett finare sådant då, som alltså inte ligger mer än, tja, ska vi säga runt 30 meter därifrån jag hämtade upp tanten.Dagsens sanning. Cross my heart...Det som mest förbryllar mig är att inte en enda människa, det var dagtid kanske runt 14:00, kunde förbarma sig över denna äldre tant och vägleda henne dit hon skulle.

Jevla människor som nuförtiden endast ser till sig själva. Egotrippade så att man kan spy..

Jag tog mig tid att hjälpa henne in i taxin och ut och ledde henne in. Tiilhör ju iofs mitt jobb att hjälpa till, men ändå....Under åren så har man hjälpt ett antal äldre, och någon enstaka yngre, som inte kan röra sig så bra då man arbetat som taxichaffis.

När dom t.ex varit och handlat och bott på 2-3 våningen utan hiss så har man, betydligt piggare som man är än vad dom var, sprungit upp och ställt kassarna utanför dörren.

Oerhört tacksamma över att man gör detta och det behövs inte så hemskt mycket för att göra en medmänniska glad.Ursäkta att jag kom från ämnet men det bara blev så.Förresten, sket i att ta betalt av tanten. Och några 150 spänn i dricks var det ju inte tal om...

Vänta nu här, jag tror tanten insisterade på att jag åtminstone skulle ha en tjuga. Jag kan minnas fel, men oxå rätt... :-)

Postat av: TK

Det ska nog vara sciense tower till chip hotel då kanske förbeställning.... Tog inte betalt för körningen.PS kul blogg DS

Postat av: Jonas Helsingborg

Sommaren 87 inhandlade jag en snitzig BMW, eftersom jag var lite över 20 så körde jag dygnet runt med denna bilen. Kom på ängelholmsvägen, sista biten sen blir det E4 till Sthlm. Vid första avfarten bodde jag. Ut på vägen hoppar det fram en tjej klädd i vitt,jagtvärbromsade. Hon går fram och sliter upp passagerardörren och utbrister på den bredaste göteböskan;KÖR MEJ TILL E4,an NU!. Jag spanade in henne och konstaterade snabbt att den fete göteborgsprimadonnan på tv var snyggare.Så jag körde henne de 25 meterna över korsningen ångelholmsväg/kurirgatan. Precis där börjar E¤. Hon blev helt ställd när hon fattade att hon stod brevid vägen. Dumpade av henne och körde snabbt hem. Stort tack till din taximordsblogg!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

height="0" alt="" />