SVAR FRÅN BLÅ TAXI

Jag har hört en del rykten om Blå Taxi och funderat på om det verkligen kan vara lönsamt att köra för så låga priser som de gör. Att resa till Arlanda kostar inom tullarna otroliga 175 kr med Blå Taxi, att jämföras med TXS 520 kr.  En typresa på 10 km som tar 15 min kostar som mest hos BT 145 kr, att jämföra med TXS där samma resa kostar 235:- (dagtid), 253:- dag/ kväll eller 295 kr (taxa 3, endast Fre, Lörd 21-05) . Så jag mailade till BT och ställde några frågor. Här är svaren jag fick:

"Hej Peter!

Tack för ditt mail och ursäkta det sena svaret!
Alla våra priser är per bil (upp till fyra passagerare).
 
Det är en helt korrekt bedömning att vi inte går så mycket med vinst på en resa för 175 kr till Arlanda. Dock tar vi 325 kr utanför tullarna, och samma pris från Arlanda till Sthm. Och det är just på återresan vi gör en vinst. Därmed har vi samma ekonomi som de taxibilar som kör tom ena sträckan och tar 500kr för den andra sträckan. Och de bilarna går väl antagligen med vinst(?).

Vi har för avsikt att hålla våra låga priser i framtiden. De kan givetvis behöva finjusteras, men kommer inte chockhöjas.

En viktig anledning till att åkare har svårt att få det att gå ihop är de dyra avgifterna till beställningscentralerna, vilket vi slipper genom att ha bilar och bc i samma företag. Om en åkare ska betala i runda slängar 20.000 per bil till sin bc, och vi inte har dessa kostnader, så måste denna åkare ha betydligt högre priser (eller köra många fler resor) än oss..

Det är korrekt att vi har 4 bilar och vi hoppas och räknar med att bli betydligt större. Förarna avlönas med fasta löner och är anställda på heltid.

Hoppas du fått svar på dina funderingar!"

/ Vänligen
Jakob Styrenius
Blåtaxi

Ja, vi får se hur det går för dem och önskar dem lycka till!
Jag vore väldigt tacksam om någon kunde ta en bild på en "Blåtaxi-bil" och maila den till mig.

Det finns även andra uppstickare också som Green Cab, Two Dices som har 10-15 bilar ute under kvällar och nätter, Top Cab som enligt uppgift har 45-50 bilar och som är det enda bolag jag skulle rekommendera förutom Taxi Stockholm. Alla dessa bolag har priser som är snarlika TXS förutom dagtid Lördag/ Söndag då TXS är mycket billigare.  

Kommentarer

Postat av: Matte

Mailade själv BT för ett antal veckor sedan och undrade bl.a. vad lönen låg på, vilka arbetstider, hur långa pass man måste köra osv.

Inte fått svar, kan jag ju tillägga.Den här Jakob Styrenius skriver att "förarna avlönas med fasta löner" men han skriver inte med hur mycket.Man undrar ju hur mycket den är på?Att köra för en hyfsad "fast lön" kan ju kanske vara en fördel om man inte kör helgnätter där pengarna, för det mesta, finns om man vill tjäna lite stålar..

Postat av: Benny

Kan med liten insyn i det hela berätta att de som arbetar där är berättigade till nystartsjobb från Arbetsförmedlingen. Det är alltså staten som betalar deras lön. Då förstår man ju de låga priserna, men det kan väl kallas osund konkurrens va? De skriver även i sina jobbannonser att det är "mycket meriterande om du är berättigad till nystartsjobb.."Postat av: Matte

Jaså, Benny, där ser man.Hur fasen kan detta Blåtaxi få existera??En stor jevla bluff är det vad det är.

Om ett antal månader så försvinner detta Blåtaxi ut i glömskans land eller om jag ska skriva klartext, KONKAR.

Och några, det måste jag faktiskt ge dom kredit för, smarta lirare har fått en massa "gratispengar", alltså lite av våra skattepengar.

Och se så kommer dom sittandes i en sjyst taxi, vrålande av skratt, på väg till Arlanda och åka till Thailand e.d. och leva loppan.Som sagt, en ren och skär bluff är det vad det är..Postat av: fd Taxi Card

Har man sett, din blogg kom upp när man googlade Bla Taxi. Kul att du fortfa

Postat av: fd Taxi Card

...rande är i gâng! Är Du säker pâ att Du inte vill köra för ett roligare gäng???C

Postat av: Engla

Skitsnygg blogg! Hur ofta brukar du uppdatera den?


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

height="0" alt="" />